Sydhavnens Folkemøde vinder pris

Vi har vundet vores første pris!!!

Fantastisk og vigtigt at Arkitektforeningen anerkender at dette er et vigtigt initiativ og en vigtig debat at få skabt – nu skal vi bare have sikret at Sydhavnens Folkemøde bliver en årlig begivenhed! Tak for en på alle måder opløftende aften i går 🥳

Nyheden fra Arkitektsforeningens hjemmeside:

Lokalt fællesskab hædret

Ud over hovedprisen uddelte Arkitektforeningen København også initiativprisen Lille Arne til det frivilligt drevne projekt Sydhavnens Folkemøde, der vil skabe mere lokal indflydelse på udviklingen af Københavns Sydhavn. Projektet roses blandt andet for at skabe et håb for en mere demokratisk struktur for byudviklingen i fremtiden samt give en ny betydning til arkitekters rolle i de processer.

“Hos Sydhavnens Folkemøde er vi meget glade og stolte over den anerkendelse og værdsættelse, som vi oplever, at prisen Lille Arne er udtryk for. Som arkitekt er jeg særligt glad for, at min branche forstår, at dette forum er skabt som en platform, der skal oplyse alle parter i byudviklingen om deres magt og ansvar,” siger arkitekt MAA, initativtager og forkvinde for Sydhavnens Folkemøde Rikke Rohr, som håber at prisen kan være med til at minde arkitekter om, at de er en stor og stolt stand, som har al mulig grund til at rette ryggen og stå op for deres faglighed:

“Vi skal tillade os at rådgive vores kunder med al vores viden og sige dem imod, hvis vi ikke kan stå inde for det, de beder os om. Det har jeg savnet de sidste mange år, så det glæder mig, at den udviklingen er igang,” siger hun.

Juryen bemærker, at Sydhavnens Folkemøde viser, at arkitektur ikke kun handler om at bygge, men i lige så høj grad er noget, som mennesker lever i og udvikler i fællesskab, og at projektet netop har formået at samle arkitekter, planlæggere, akademikere, kunstnere, politikere, myndigheder, journalister, aktivister og ikke mindst lokale købmænd og beboere til en folkefest fyldt med debatter, samtaler og uformelle møder på tværs.

“Sydhavnens Folkemøde har en vision om at være den åbne platform, hvor de komplekse forhold omkring byudvikling sammenstilles, så vi på tværs af roller som borgere, bygherrer, embedsmænd, politikere og fagfolk kan finde frem til gode langsigtede løsninger og sammen højne kvaliteten i byudviklingen fremover. At Arkitektforeningen København bakker op om dette initiativ, styrker vores tro på at Sydhavnens Folkemøde bør være en årlig begivenhed og gerne ende med at blive hele Danmarks folkelige byudviklingsdebatforum,” fortæller Rikke Rohr.